6 Vacanță în … 4 :) Mindfulness Master – Wonderful

vacanta

6 Vacanță în … 4 :) Mindfulness Master – Wonderful

Vacanță…AdobeStock 132108525

Am bifat al doilea concediu în formulă extinsă, de 3 membri. Și a fost mi-nu-nat!

Am avut vreme însorită, ne-am chiorât o săptămână să vedem și noi un nor să ne mai răcorim un minut și nimic, frate! S-au furat norii de deasupra Mării Roșii :D Cel puțin noi la concluzia asta am ajuns…

În vacanță am avut…

37 de grade ziua. Vreo 28 noaptea, apă de 27 de grade, noroc cu un vânticel cald care ne-a uscat buzele dar a reușit să ne mai răcorească. Nu-i bai, ne-am luat doza binemeritată de vitamina D după vreo 6 luni de soare cu porția, avem și un bronz mișto (unii dintre noi) și am aruncat și zarurile să ne redescoperim nițel, să aflăm lucruri noi despre noi și despre partener.

Am fost inspirați atunci când am făcut bagajele și am vrut să testăm o idee: merită să iei cu tine în vacanță un joc de dezvoltare personală, sau ocupă spațiul, oricum redus din bagaj, degeaba?

Și am zis așa, că dacă noi ajungem la concluzia că e spațiu killărit, atunci nici vorbă să propunem oamenilor dragi așa grozăvie!

Dar noi, vă spun drept, ne-am distrat pe cinste!

Noi doi, că pruncul…abia dacă reușea să ajungă în pat înainte să adoarmă. Deloc nu ne-am putut baza pe el :D

Așa că, imaginați-vă o seara caldă, cu vântul foșnind palmierii, cu pruncul dormind neîntors în camera răcoroasă, iar noi doi, pe balcon, cu un cocktail în mână, poștind un trabuc egiptean, rolling the dice și povestind câte-n lună și în stele…până pe la 3 dimineața. Dar…what a night to remember!!

Am aflat multe lucruri despre mine în acea seară. Am conștientizat faptul că am trecut peste teama de a vorbi în public – eu când vorbeam în fața unei audiențe mi se subția vocea și îmi tremura. Era jenant, dar nu puteam să controlez situația. Și a fost revelator să conștientizez acest lucru și să merg pe firul poveștii, să identific evenimentele care m-au scăpat de teama de a vorbi în public.

Am aflat niște chestii super interesante despre soțul meu. Spre exemplu, în mod surprinzător, răspunsul lui la întrebarea „Cine crezi că te cunoaște cel mai bine?” a fost „Nimeni. Nici chiar eu. În fiecare zi aflu lucruri noi despre mine, iar în ultima vreme simt că mă reinventez. La propriu”. Iar de aici a plecat o adevărată dezbatere. O discutie constructivă despre cum, primul impuls este să credem că poate noi ne cunoaștem cel mai bine. Sau că îl cunoaștem foarte bine pe omul de lângă noi. Că ne cunoaștem copilul ca pe propria palmă, însă adevărul este că nu încetăm să ne surprindem pe noi înșine.

Că astăzi nu mai semănăm cu cel de ieri și nici cu cel de mâine. Până și la nivel celular ne schimbăm, dăm jos un rând de piele – mai ales cei care nu folosesc protecție solară :) ne crește părul, unghiile. Iar la nivel mental, psihic, suntem și mai schimbați, însă această schimbare este imperceptibilă la nivel conștient. E nevoie de reflecție, introspecție, meditație…și niște întrebări bine adresate.

Așadar, concluzia noastră personală este că da, merită să ai cu tine în vacanță un joc de dezvoltare personală și nu orice joc, ci Mindfulness Master – pentru că îți oferă acea porție de introspecție, analiză, dar și momente amuzante, în care afli despre soțul din dotare că dacă ar fi o înghețată, ar fi una de ciocolată amăruie, la cornet, cu alune deasupra :D

Să avem o vară plină de savoare și să trăim cat mai multe experiențe minunate cu familia, cu prietenii și cu toți cei care ne sunt apropiați.

Share this post

Abonează-te la newsletter-ul Mindfulness Psychology

* indicates required