Termeni și condiții

 1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către MINDFULNESS PSYCHOLOGY prin intermediul magazinului virtual www.ioanamicu.ro către Cumpărător și pot fi modificate numai cu acordul expres al MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condiților prezentate mai jos. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor.

Site – reprezintă siteul de internet aparținând MINDFULNESS PSYCHOLOGY care se află la adresa www.ioanamicu.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind produsele  și serviciile oferite de către MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

Cumpărător – persoana, firma, compania sau altă entitate juridică ce emite o Comandă și care a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului site.

Vânzător – societatea comercială SC MINDFULNESS PSYCHOLOGY SRL, având sediul social în Ion D. Trajanescu 2, Cisnădie, Sibiu, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J32/415/2022, CIF 45732456, denumită în continuare MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

Bunuri – orice produs inclusiv documentele menționate în Comandă care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Drepturi de Proprietate Intelectuala (în cele ce urmează DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice

Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

 1. FACTURARE – PLĂȚI ȘI LIVRARE

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Livrare – Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător. Livrarea produselor se va face în 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii. În perioadele aglomerate (sărbători, Black Friday etc.), termenul de livrare poate suferi modificări ce vor fi anunțate pe paginile de produs.

Transport-Ambalare – Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile în momentul predării acestora către vânzătorul de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul României.

 1. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod datorită diferențelor inerente care pot să apară între poze și realitate.

MINDFULNESS PSYCHOLOGY își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe Site.

MINDFULNESS PSYCHOLOGY nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului.

Valoarea maximă a obligațiilor Societății față de orice Cumpărător în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la cumpărătorul respectiv.

 1. GARANȚIILE ȘI DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Produsele cumpărate prin intermediul Site-ului www.ioanamicu.ro beneficiază de garanția obișnuită a fiecărui produs în parte, cu respectarea condițiilor de garanție conforme legislației în vigoare.

MINDFULNESS PSYCHOLOGY asigură garanția tuturor produselor comercializate, potrivit dispozițiilor Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora (cu modificările ulterioare) pentru fiecare produs în parte. Produsele deteriorate pe perioada garanției vor fi returnate la MINDFULNESS PSYCHOLOGY, adresa Ion D. Trajanescu 2, Cisnădie, Sibiu. Remedierea produsului va avea loc în termen de 15 zile de la data la care ne-ați informat prin email la adresa contact@ioanamicu.ro asupra defectului. Garanția se validează cu factura fiscală.

MINDFULNESS PSYCHOLOGY nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, în următoarele cazuri: stocul inițial pus la dispoziție s-a epuizat sau se constată că produsul comandat prezintă un defect, motiv pentru care Vânzătorul va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită Comandă și se obligă să anunțe cumpărătorul în cel mai scurt timp despre situația apărută.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, MINDFULNESS PSYCHOLOGY își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța Cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

 1. FRAUDA

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITEULUI WWW.IOANAMICU.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITEUL WWW.IOANAMICU.RO VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITEULUI WWW.IOANAMICU.RO ȘI VA DUCE LA ÎNCEPERE DE CERCETARE PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

 1. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Întregul conținut al Siteului www.ioanamicu.ro, incluzând, enumerativ, dar nu limitativ, imagini, texte, butoane, programe, scripturi și orice alte date, este proprietatea MINDFULNESS PSYCHOLOGY și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris al MINDFULNESS PSYCHOLOGY a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuală vă rugăm să ne contactați, în scris, la adresa de email: contact@ioanamicu.ro.

 1. LITIGII

Orice litigiu apărut între Cumpărători și Societate va fi rezolvat prin cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române din raza teritorială a MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

 1. FORȚA MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 1. DATE PERSONALE

Informațiile utilizatorilor Siteului www.ioanamicu.ro sunt confidențiale și vor putea fi folosite numai pentru comunicări comerciale cu partenerii acestuia. Orice date specifice privitoare la situația și starea produselor se pot obține contactându-ne online, la coordonatele cuprinse în prezentul Site.

Pe Siteul www.ioanamicu.ro utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea contului și parolei personale. Vânzătorul MINDFULNESS PSYCHOLOGY nu poate fi făcut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

 1. SECURITATEA DATELOR PERSONALE ȘI A INFORMAȚIILOR

Datele personale introduse de către Cumpărător vor fi folosite de Vânzător numai în scopul declarat al acestui Site. Informațiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terțe părți.

Vânzătorul garantează confidențialitatea anumitor informații. Aceste date există fizic pe serverele care ruleazaă Siteul www.ioanamicu.ro, ele fiind accesibile numai de către personalul autorizat al Societății prin rețeaua internă. Fiecare utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.

Siteul www.ioanamicu.ro folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul Societății. În cazul pierderii de informații cauzate de ”buguri” sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit Siteul www.ioanamicu.ro, Vânzătorul nu-și asumă nici o responsabilitate.

 1. RETURNAREA PRODUSELOR

Potrivit OUG 34/2014, consumatorul are dreptul de a renunța la achiziție în termen de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produsului, fără penalități și fără invocarea unui motiv.

Pentru a înregistra returul unui produs este necesar să completați Formularul de retur disponibil aici.

Consumatorul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

– Produsul nu este conform cu specificațiile de pe site. Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din oferta noastră sau are un defect, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

– Produsul a fost livrat greșit: livrarea altui produs decât cel comandat trebuie semnalată imediat. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de MINDFULNESS PSYCHOLOGY.

– Produsul nu satisface cerinţele consumatorului. În acest caz produsul va fi expediat înapoi la MINDFULNESS PSYCHOLOGY, adresa Ion D. Trajanescu 2, Cisnădie, Sibiu, pe propria cheltuială, doar prin curier, după completarea Formularului de retur.

După transmiterea Formularului de retur, veți fi contactat de către MINDFULNESS PSYCHOLOGY în maximum 48 de ore lucrătoare, pentru a finaliza returul.

Produsele vor fi expediate în forma lor originală, fără a fi deteriorate sau utilizate. Produsele se vor returna în cutiile originale, ambalate corespunzător cu materiale de protecție (hârtie, folii, pungi, carton etc.) pentru a evita deteriorarea acestora. Sunt refuzate retururile ale căror cutii nu sunt protejate corespunzător.

După primirea produsului returnat, acesta va fi analizat.

Dacă produsul returnat este într-o stare care nu mai permite vânzarea, ne rezervăm dreptul de a solicita o diminuare a valorii rambursului sau, la opțiunea consumatorukui, vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Trimiterea produsului retur neambalat corespunzator sau cu eticheta de AWB lipită pe cutia produsului va aduce la o taxare a consumatorului deoarece acel produs nu va putea fi revândut.

Contravaloarea mărfii returnate va fi restituită în maximum 15 de zile din momentul preluării produselor returnate, în contul bancar oferit.

Consumatorul trebuie să păstreze dovada de expediere a coletului returnat până la încheierea procesului de analizare a eventualei reclamații, iar în cazul mărfii returnate până la momentul rambursării banilor.

 1. RENUNȚARE LA CUMPĂRARE

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Cumpărătorul va putea solicita schimbarea produsului, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului, fără penalități și fără invocarea unui motiv. În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. În situația în care cumpărătorul optează pentru un produs mai ieftin, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. MINDFULNESS PSYCHOLOGY va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Cumpărătorul a returnat produsul cumpărat inițial. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 15 zile calendaristice de la retur. Returnarea banilor ori, după caz, înlocuirea produselor fără penalități și fără invocarea unui motiv, se poate efectua în următoarele condiții: în cazul în care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie să fie desfăcut – produsul trebuie returnat sigilat; starea produselor achiziționate trebuie să fie la fel ca la primirea lor.

Aceste dispoziții se aplică conf. O.G. 130/2000, în cazul achiziționării de produse din acest Site folosind tehnicile de comunicare la distanță. Cumpărătorul nu are dreptul să opteze decât o singură dată pentru returnarea/înlocuirea unui produs în condițiile art 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000.

În toate cazurile returnării/înlocuirii produselor ca urmare a renunțării la cumpărare, costurile de returnare/înlocuire sunt suportate de către Cumpărător. Renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).

NOTĂ: În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare, în cutia originală, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factură, certificat de garanție etc.). În momentul efectuării unei comenzi online pe site, Cumpărătorul declară că a luat la cunoștință și este întru totul de acord cu cele menționate mai sus. Acceptarea acestor termeni si conditii dă naștere unui veritabil contract între părți, făcând aplicare clauzelor Codului Civil și Comercial.

Acești Termeni și Condiții se aplică la cumpărăturile efectuate în magazinul online MINDFULNESS PSYCHOLOGY – www.ioanamicu.ro.