Psihoterapie individuala


Serviciu Description

Psihoterapia individuala

Psihoterapia individuala este un tip de terapie în care un profesionist calificat ajută o singură persoană să rezolve problemele personale cu care se confrunta. Este un tratament eficient pentru o varietate de dificultăți emoționale și boli mintale. Psihoterapia individuala poate ajuta la îmbunătățirea sau controlul simptomelor care influențează bunăstarea unei persoane, sentimentul de coplesire sau neputinta si regasirea echilibrului interior si a puterii personale.

Cum funcționează psihoterapia individuala?

Sesiunile de psihoterapie le oferă persoanelor care apeleaza la ajutor specializat posibilitatea de a discuta în mod confidențial despre problemele sau situațiile cu care se confrunta, cu un psiholog format in diferite scoli de psihoterapie. Acest lucru nu face neapărat să dispară problemele, insa va poate echipa cu instrumentele necesare pentru a le face față mai adecvat.

La ce să te aștepți de la o ședință de terapie?

Terapia individuala este utilă pentru multe tipuri de situații care provoacă stres, furie, durere sau conflicte. Într-un cadru confortabil si privat, se pot explora multe probleme de natura diferita alaturi de un psihoterapeut care va oferi acceptare neconditionata, siguranta si continere emotionala.

Terapia individuala poate fi pe termen scurt (se concentrează pe probleme imediate) sau pe termen lung (se aprofundează în probleme mai complexe). Numărul de ședințe și frecvența programărilor depind de situația fiecarei persoane in parte și de recomandările psihoterapeutului.

Cateva motive pentru care terapia ar putea fi potrivită pentru tine

Unii oameni ezită să apeleze la psihoterapie din cauza stigmatizării bolilor mintale. Cu toate acestea, psihoterapia individuala susține și cultivă starea generală de bine, autocunoasterea și dezvoltarea personală, fiind benefică pentru toate tipurile de persoane care se confruntă cu oricare dintre aceste probleme comune:

 • Emoții extreme, cum ar fi tristețea sau furia

 • Stare generalizată de anxietate sau depresie

 • Traume recente, cum ar fi moartea unei persoane dragi sau divorțul

 • Abuz de substanțe

 • Probleme la locul de muncă

 • Pierderea plăcerii activităților

 • Relații familiale și/sau personale tensionate

 • Îngrijorare din partea prietenilor sau a familiei

 • Dificultăți în a găsi un sens personal

Beneficiile terapiei individuale

Psihoterapia individuală îți oferă un spațiu sigur pentru a-ți explora sentimentele, gândurile și preocupările. Este o ședință terapeutică privată între tine și terapeutul tău, fără implicarea unor părți externe. Terapia individuală este concepută pentru a fi intimă și personală, putând ajuta și persoanele care se confruntă cu situații dificile de viață sau care ar dori să dezvolte obiceiuri personale mai sănătoase și mai funcționale.

Psihoterapia individuala oferă mai multe beneficii, cum ar fi:

 • Terapie personalizată

Terapia individuală te ajută să faci față diferitelor probleme, inclusiv anxietate, depresie și traume. Dacă nu ești sigur că poți face față sau te simți neajutorat în legătură cu o situație, terapia individuală poate fi soluția perfectă pentru tine. Terapeutul va formula un plan de tratament personalizat în funcție de preocupările și nevoile tale. De asemenea, te va ajuta să te cunoști mai bine.

 • Atenție unu-la-unu 

Terapia individuală îi permite terapeutului să lucreze numai cu tine și să-și pună toată energia și atenția în personalizarea tratamentului pentru tine. Terapeutul creează un spațiu care te poate face să te simți în siguranță pentru a-ți permită să explorezi sentimentele, gândurile și experiențele de viață. Nu va trebui să îți faci griji pentru judecățile altora.

 • Confidențialitate

Este posibil să nu dorești ca lumea să știe că faci psihoterapie. Îți poți împărtăși problemele cu terapeutul, știind că vor fi păstrate confidențiale. Confidențialitatea ta va fi cel mai bine protejată în tratamentul individual, deoarece preocupările tale vor fi cunoscute doar de tine și de psihoterapeut.

 • Ritm confortabil 

Într-o sesiune de terapie individuală, este mai ușor să lucrezi cu terapeutul în ritmul tău. Nu va trebui să îți faci griji că terapia se mișcă prea repede sau prea lent.

 • Descoperi metode sănătoase de coping 

Deoarece terapia individuală se referă la strict la situația cu care tu te confrunți, ai mai mult timp pentru a depăși stresul, depresia sau anxietatea pentru a te ajuta să îți depășești luptele și să faci față situațiilor dificile.

 • Îmbunătățește-ți relațiile cu ceilalți

Dacă te simți anxios sau deprimat, acest lucru îți poate afecta relațiile cu cei dragi. Începe un proces de terapie individuală pentru a discuta liber despre relațiile tale și modalitățile prin care le poți îmbunătăți.

O ședință de psihoterapie individuală are o durată de 50 de minute, costul acesteia este de 150 de lei, iar programările se fac telefonic folosind butonul de contact de mai jos.

Oricare ar fi problemele tale, psihoterapia este o experiență care îți poate schimba viața.

Serviciu Details