Consiliere in cariera

Consiliere in cariera


Serviciu Description

Consilierea în carieră. Ce este ea?

Consilierea în carieră este un proces care se concentrează pe oferirea de ajutor persoanelor (studenți și profesioniști deopotrivă) să ia decizii educaționale și ocupaționale informate. Ajută la trecerea de la înțelegerea generală a vieții și a muncii la o înțelegere mai profundă a opțiunilor de carieră realiste și practice potrivite pentru ei.

Planificarea carierei nu a fost niciodată ușoară. Fie că ești un student care urmează să decidă cu privire la facultatea pe care să o urmeze sau nu, de alegerea inițială a carierei sau de o schimbare majora în plan profesional, este întotdeauna prudent să cauți îndrumare profesională. Desigur, unele persoane se vor încrede în intuiția lor sau vor căuta să primească sfaturi de la prieteni și familie, considerând că aceste informații ar trebui să fie o îndrumare suficientă.

Cu toate acestea, cu această abordare, este ușor să rămâi blocat cu o alegere care nu este potrivită pentru tine. În plus, sistemul de învățământ și piața muncii este în continuă expansiune  și schimbare, fiind aproape imposibil să ții pasul cu noile oportunități.

Ce face un consilier de carieră?

Un consilier de carieră folosește de obicei o serie de tehnici pentru a ajuta la luarea unor decizii complexe de carieră, utilizând întrebări menite să te îndrume spre găsirea răspunsurilor în interiorul tău, a resurselor proprii și personale.  

A avea astfel de discuții și evaluări cu un expert te poate ajuta să îți clarifici obiectivele de carieră, ceea ce este de neprețuit în luarea unor decizii informate și semnificative în materie de carieră.

Un consilier de carieră te poate ajuta:

  • Sa îți stabilești obiective și scopuri SMART (specifice, măsurabile, accesibile, realiste și încadrate în timp)

  • Să îți descoperi punctele forte, punctele slabe, interesele și valorile

  • Să îți identifici opțiunile de carieră sau să descoperi o nouă provocare profesional

  • Îți oferă sprijinul și motivația de care ai nevoie pentru a avansa sau pentru a te adapta unui nou job

  • Să îți îmbunătățești profilul profesional prin ajutor la construirea CV-ului și a profilului LinkedIn, cercetarea potențialilor angajatori, redactarea mesajelor de angajare și a scrisorilor de intenție sau pregătirea pentru interviu

Dacă te afli în fața unor provocări de natură profesională sau personală și dorești să discutăm modalitatea în care te pot asista în procesul tău de dezvoltare personală sau în îmbunătățirea performanței tale în carieră, te încurajez să stabilești acum o primă întâlnire cu mine.

Sunt aici pentru a-ți oferi suportul și ghidarea necesare pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a te ajuta să depășești obstacolele. Fie că este vorba despre gestionarea stresului la locul de muncă, creșterea încrederii în sine sau dezvoltarea abilităților de leadership, sunt aici pentru tine. Abordez fiecare caz cu profesionalism și confidențialitate.

O ședință de consiliere în carieră are o durată de 50 de minute, costul acesteia este de 150 de lei, iar programările se fac telefonic folosind butonul de contact de mai jos.

Serviciu Details